Elérhetõségek
+36 1 437 52 00
info@intelliport.hu

Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k (sütik) használatát.

További információk Elfogadom!
Mobil kommunikációs platform

Smart metering / Okos mérés megoldások

Az elmúlt évek nemzetközi, hazai politikai, gazdaságpolitikai és környezetvédelmi helyzete és a stratégiai irányai egyre nagyobb figyelmet fordítanak az energiagazdálkodásra, mind a termelés, a kereskedelem az elosztás és a fogyasztói szokások tekintetében. Az elektromos áram, a földgáz, a távhő az ivóvíz egyre nagyobb értéket képvisel, s talán egyre több ember számára nyilvánvaló, hogy korlátos, tudatos kezelést igénylő erőforrásaink ezek, illetve ezek is. A közműszektorban az okos mérés már nem „smart city” témakörbe tartozó divatszó, hanem lassan nélkülözhetetlen elem. 

Az egyidejű és megfelelő gyakoriságú leolvasás, az adatgyűjtés, adatszűrés, az adatelemzés, az előrejelzés, a gyűjtött adat alapú monitoring és jelzőrendszer, a gyűjtött adatok együttes felhasználása nem csupán gazdasági előnyökkel jár, de sok új lehetőséget is tartogathat. Az okos mérés egyszerre hordoz előnyöket a szolgáltatóknak, az üzemeltetőknek és természetesen a fogyasztóknak. 

Néhány előny a teljesség igénye nélkül: 

  • fogyasztói beavatkozást nem igénylő leolvasás, 
  • fogyasztás előrejelzés, elosztási igény becslés, optimalizálási lehetőségek, pontosabb pénzügyi tervezhetőség 
  • hálózati veszteségek pontosabb meghatározása 
  • célzott karbantarthatóság, alacsonyabb üzemeltetési költségek 
  • veszély és eseményjelzés -mérő befolyásolási kísérletek, szivárgásészlelés.

Az Intelliport megoldásai az okos mérés topológia több pontján képesek hatékonyan támogatni a rendszerek működését. Meglévő gáz-, és vízmérőik adatait tudjuk gyűjteni és továbbítani smart gateway eszközeink segítségével (linkek) LTE-M/NBIoT hálózatokon, s az eszközök menedzsmentjét, monitorozását és távoli kezelését is biztosítjuk az akár felhasználói igényekhez igazított felhasználói felületű M2M Platformunk (link) segítségével. A gyűjtött adatokat természetesen a kívánt formában tudjuk átadni az adatfeldolgozó rendszereknek.  

 

smart metering arch

 

Korábbi okos méréssel kapcsolatos nemzetközi és magyar projektjeinkben értékes tapasztalatokat szereztünk impulzus kimenetű vízmérők, Itron és Honeywell gázmérők okosmérési rendszerbe integrálásában, valamint Sanxing, Kaifa és egyéb okos árammérők adatkommunikációjában. Tapasztalatainkkal örömmel segítjük az önök okosmérési rendszereinek kialakítását is.