Elérhetõségek
+36 1 437 52 00
info@intelliport.hu

Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k (sütik) használatát.

További információk Elfogadom!
Mobil kommunikációs platform
Megoldások / Solutions

A gazdasági környezet folyamatos romlása, az energiaárak folyamatos növekedése, valamint a környezettudatossági és fenntarthatósági szempontok figyelembevételének egyre jelentősebb image és marketing értéke egyre több vállalatot sarkall arra, hogy a korábbiaknál sokkal nagyobb hangsúlyt helyezzen energiahatékonyságának javítására és az optimális szint folyamatos fenntartására.

 

Manapság számtalan technológia létezik a fogyasztás optimalizálására, amelyeket külön-külön is érdemes lehet bevezetni. Véleményünk szerint viszont jobb megtérülést lehet elérni egy átfogó energia monitoring megoldás (lásd Intelliport Solutions AMR rendszer) és az arra épülő energetikai elemző-tanácsadó szolgáltatás alkalmazásával.

 

Az energia monitoring rendszer segítségével minden egyes fogyasztási helyről részletes, idősoros adatok állnak rendelkezésre. Egy energetikus számára ezek az adatsorok és görbék sok mindent elárulnak, segítenek feltárni a fogyasztási anomáliákat.

 

Az energia fogyasztás alapvetően három tényezőtől függ. A használati szokások megváltoztatásával jelentős mértékű megtakarítás érhető el miközben a legalacsonyabb költséggel befolyásolható. Az alkalmazott berendezések (világítás, kazán, hűtés, irodai eszközök, stb.) technológiai színvonala alapvetően befolyásolja a fogyasztás hatékonyságát. Végül az épület szerkezeti és elhelyezkedési sajátosságai, melyek a legnehezebben módosítható tényezők.

 

Az energia monitoring rendszer jelentősége abban áll, hogy segít megtalálni a kritikus elemeket, folyamatosan segít behatárolni azt a „20%”ot, ahol a potenciális megtakarítás „80%”-a realizálható, így lényegesen gyorsabb megtérülést tesz lehetővé, mint a kampányszerű megoldások. Nem elhanyagolható előnye továbbá a rendszernek, hogy minden egyes átalakítás után visszamérhető a megtérülés!

 

Az energiafogyasztás optimalizálása nem egy projekt, hanem egy folyamatos tevékenység kell, hogy legyen.

 

 

További információt kérek!

Hibaüzenet