Elérhetõségek
+36 1 437 52 00
info@intelliport.hu

Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k (sütik) használatát.

További információk Elfogadom!
Mobil kommunikációs platform
Meterológia mérőhálózatok

Az emberiséget már a kezdetektől foglalkoztatta a körülötte zajló, számára befolyásolhatatlan környezet megfigyelése, hiszen túlélését az ehhez való alkalmazkodás képessége garantálta. Az időjárás ma is behálózza életünk minden területét. A gondos, előretekintő ember a legegyszerűbb helyzetektől - reggel mit vegyünk fel, vigyünk-e magunkkal esernyőt – a komplexebb kérdésekig – felszállhat-e a repülőgép, kifuthat-e a vitorlás a kikötőből – keresi a választ arra, hogy milyen lesz az idő.

 

A tudomány és a technika fejlődésével a környezeti paraméterek mérése és az adatok elemzése lehetővé tette az időjárás előrejelzését. Az időjárás folyamataival a meteorológia (régies nevén légtüneménytan) foglalkozik.

 

A meteorológia tudomány egyik szakterülete, mely a földi közlekedés és az időjárás kapcsolatával foglalkozik az útmeteorológia. A közlekedésben résztvevő személy és tehergépjárművek megnövekedett száma biztonsági és gazdasági okból is megköveteli az időjárás országutakra, autópályákra gyakorolt hatásának nyomon követését, illetve jövőbeli lehetséges állapotának előrejelzését.

 

Az Intelliport Solutions Kft. és a Boreas Kft. integrált útmeteorológiai rendszere 10 percenként a szükséges környezeti adatokat, mint levegő hőmérséklet, páratartalom, csapadék információk, útfelszín hőmérséklet, vízrétegvastagság, sóoldat-koncenráció GPRS kommunikációt használva begyűjti, megjeleníti majd elemzi. A feldolgozás eredményeként riasztások (ónos eső, havazás, lefagyás) és előrejelzések (csúszásveszély, csökkent látótávolság) generálódnak. A veszélyeztetett helyszínek ismerete együtt az időjárási információkkal lehetőséget biztosít az útpályák üzemeltetőinek az azonnali beavatkozásra (jégmentesítés, hókotrás) vagy a megelőzésre (sózás, terelés).

 

A mérőállomások, melyek érzékelőkből, adatgyűjtőből és kommunikátorból állnak tereptárgyakon helyezkednek el és közvetlen villamos hálózati vagy napelemes táplálással üzemelnek. A központi szoftverhez nem csak a mért környezeti paraméterek jutnak el, hanem a mérőállomások üzemi adatai is (akkumulátor töltöttség, ajtónyitás). Ezzel jelentősen nő a rendszer rendelkezésre állása, miközben csökken a fenntartási költség.

 

Az Intelliport útmeteorológiai rendszer segítségével megelőzött minden baleset, megmentett élet örömmel tölt el bennünket.

 

 

További információt kérek!

Hibaüzenet