Elérhetõségek
+36 1 437 52 00
info@intelliport.hu

Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k (sütik) használatát.

További információk Elfogadom!
Mobil kommunikációs platform

Intelliport NB-IoT Parkoló szenzora a Vodafone pilotban

Az elkövetkező években az IoT megoldások robbanásszerű elterjedése várható. Ezt nem csak a keresleti oldal igényei hajtják (vállalatok versenyképességének növelése, munkaerőhiány kezelése, stb.), hanem az új technológiai lehetőségek is. Ezek között kiemelt szerepet tölt be az un. Narrowband IoT (NB-IoT) mobilkommunikációs technológia. A ma használt mobilkommunikációs technológiákhoz képest ennek számos előnye van, de a legfontosabb a nagyságrenddel jobb energiahatékonysága. Ez teszi lehetővé olyan IoT megoldások kifejlesztését, amelyek akár évekig elemről üzemeltethetők, így a rendszerek kiépítésének és üzemeltetésének költsége drasztikusan csökken a mai 2G/3G megoldásokhoz képest, sőt sok megoldás így válik egyáltalán megvalósíthatóvá.

 

Az Intelliport nemzetközi viszonylatban is az első fejlesztők között volt, akik ezzel az új technológiával elkezdett foglalkozni. Ma, elsők között a világon, egy éves teszt és pilot időszak alatt kiérlelt, éles körülmények között bizonyított NB-IoT termékünk kereskedelmi forgalmazását kezdtük meg. Az Intelliport NB-IoT okos parkoló szenzora valós időben érzékeli a parkolóhelyek szabad/foglalt állapotát és az adatokat navigációs és parkolásmenedzsment alkalmazásnak továbbítja. A szenzor robosztus kialakítású, szélsőséges időjárási körülményeknek is ellenáll és beépített eleméről legalább 5 évig üzemeltethető.

 

Büszkék vagyunk rá, hogy a Vodafone, amely nemzetközileg is élenjáró az IoT megoldások területén, az Intelliport NB-IoT Parkoló szenzorát választotta komplex Smart Parking megoldásának pilot-jában.